Dah masuk lepak kat sini pandai-pandai la follow yea...

Sunday, April 22, 2012

Sehari dalam kehidupan

      Untungnya rakyat kelantan, ada pemimpin nombor 1...:)
 ketepikan hal politik, ketepikan hal parti.. just tengok kehidupan pemimpin.. bukanlah masalah beliau seorang ulama, bukan sebab beliau seorang tok guru, bukan sebagai pemimpin parti Islam, tetapi sebagai seorang muslim.





kagumnya dengan tok guru, beruntunglah rakyat kelantan...:)



Tengoklah yang ni pula, aurat, kemewahan melampau2, bersentuhan dengan bukan muhrim.. er.. aku lupa, Malaysia ni negara islam ke? hehe lupa la.. -__-"




Orang islam kenalah ikut acuan islam, islam ni the way of life, dah complete asalkan ikut al-Quran dan Hadis... buat apa nak ikut the way of life orang barat? nak tunggu perang armagedon baru nk tergedik cari panduan? nak tunggu hidayah datang bergolek? kepala hotak? contoh macam orang yang nak pakai tudung, tapi tak terpakai sebab nak tunggu hidayah, kepala hotak, hidayah bukan datang bergolek, memang datang dari Allah s.w.t, tapi kena berusaha..  kalau dah 1 hari tak nampak pun rukun islam yang 1 tu tertunai, ni kan pula seminggu.. nak ke pemimpin macam ni? wallahualam la, x pasti dia tunaikan rukun islam ke tak, sebab video bukan penuh 1 hari pon, kan? tak baik menuduh, tapi video ni pun dah faham yang mana baik yang mana buruk... *lagi sekali tak ada kena mengena dengan politik ok! hehe



P/s- ni baru sehari belum seminggu.. bukan nak mengata bukan nak buka aib orang, tapi sebagai santapan mata, buka minda.. nak orang yang bodoh sombong memimpin negara? nak orang yg diktator kukubesi? nak yang putar belit? ketepikan hal parti, ketepikan hal politik, tengok pemimpin. Er.. lagi satu kita sembah Allah s.w.t, bukan sembah islam, islam tu pakaian kita nak jumpa tuhan nanti, bersih ke, kotor ke pandai-pandailah ok..beringat untuk diri sendiri dan semua...peace no war hehehe...:)

1 comment:

Wadi AR said...

sama dgn saya :)

mencari segala hasil leteran aku di sini