Dah masuk lepak kat sini pandai-pandai la follow yea...

Thursday, April 26, 2012

Sunday, April 22, 2012

Sehari dalam kehidupan

      Untungnya rakyat kelantan, ada pemimpin nombor 1...:)
 ketepikan hal politik, ketepikan hal parti.. just tengok kehidupan pemimpin.. bukanlah masalah beliau seorang ulama, bukan sebab beliau seorang tok guru, bukan sebagai pemimpin parti Islam, tetapi sebagai seorang muslim.





kagumnya dengan tok guru, beruntunglah rakyat kelantan...:)



Tengoklah yang ni pula, aurat, kemewahan melampau2, bersentuhan dengan bukan muhrim.. er.. aku lupa, Malaysia ni negara islam ke? hehe lupa la.. -__-"




Orang islam kenalah ikut acuan islam, islam ni the way of life, dah complete asalkan ikut al-Quran dan Hadis... buat apa nak ikut the way of life orang barat? nak tunggu perang armagedon baru nk tergedik cari panduan? nak tunggu hidayah datang bergolek? kepala hotak? contoh macam orang yang nak pakai tudung, tapi tak terpakai sebab nak tunggu hidayah, kepala hotak, hidayah bukan datang bergolek, memang datang dari Allah s.w.t, tapi kena berusaha..  kalau dah 1 hari tak nampak pun rukun islam yang 1 tu tertunai, ni kan pula seminggu.. nak ke pemimpin macam ni? wallahualam la, x pasti dia tunaikan rukun islam ke tak, sebab video bukan penuh 1 hari pon, kan? tak baik menuduh, tapi video ni pun dah faham yang mana baik yang mana buruk... *lagi sekali tak ada kena mengena dengan politik ok! hehe



P/s- ni baru sehari belum seminggu.. bukan nak mengata bukan nak buka aib orang, tapi sebagai santapan mata, buka minda.. nak orang yang bodoh sombong memimpin negara? nak orang yg diktator kukubesi? nak yang putar belit? ketepikan hal parti, ketepikan hal politik, tengok pemimpin. Er.. lagi satu kita sembah Allah s.w.t, bukan sembah islam, islam tu pakaian kita nak jumpa tuhan nanti, bersih ke, kotor ke pandai-pandailah ok..beringat untuk diri sendiri dan semua...peace no war hehehe...:)

Tipu?

Sekali lagi tertipu aku bunuh diri..
sekian terima kasih..:)







P/s- uiskkk gilanya statement?

Sunday, April 15, 2012

Marvel’s The Avengers

 what superhero would you be if you could create a new member for The Avenger’s team and how would you save the world?


Hehehehheehh..

superhero ??
haruslah wolverine!! 
sebab muka aku sebijik macam hugh jackman wolverine sangat cool ok!
dah la ada power kuku besi adamantium, ada pulak healing power, tak ke power tahap power ranger tu?
hehehe, apa-apa pun nanti jangan lupa layan movie yang buat aku tertunggu-tunggu ni.. 
the avangers..hehe




opss.. lupa lak, macamana nak selamatkan dunia bila jadi wolverine? hehehe
haruslah bila dah ada super power mestilah guna power tu nak lawan watak jahat, hehe konon-kononnya hero la.. owhh tiba-tiba rindu zaman kanak-kanak~



eh yang ni kenal tak?
tak kenal memang bukan warganegara Malaysia..hehe




P/s-  jadi keluangman bole tak? agak-agak avangers boleh tak terima keluangman? keluangman cool kot~


Saturday, April 14, 2012

cycling = mission complete

cycling, cycling, cycling~
sesi mengempiskan perut hari ini telah berjaya.. yay!





arghh.. gambaq aku blur, x focus..hehe






P/s- misi hari ini complete juga..hehe.. esok petang main bola.. lusa joging.. tulat gym.. tuli bla bla bla.. insyaAllah perut ini akan kembali kempis seadanya..hehehh :D

Thursday, April 12, 2012

Gegaran? Tsunami?

Ramai betul kecoh bila ada gegaran ada tsunami..
ramai pula yang kononnya suruh bertaubat kat laman sosial..
Marah, Kutuk, Benci, Sedih, Takut, simpati semua keluar...
Tak salah semua tu..
aku selaku pemerhati..
tengok sajalah diam-diam..
hehe.







P/s- Paper, radio, internet bagi amaran bencana mungkin awal sehari dua, semua dah kecoh, tapi al-Quran & hadis dah bagi amaran bertahun-tahun dulu ada kita nak ambil kisah?   hmmpphh...manusia memang tetap manusia...:))

Wednesday, April 11, 2012

Wordless Wednesday #5






P/s- Pic lama, waktu zaman-zaman diploma di Kedah...ok, rasa diri dah tua..tak perlu sembunyi angka yang akan genap 22 tak lama lagi.... zzzz

Sunday, April 1, 2012

Wedding

Wedding of one of my friend & my teacher in martial art.. awesome babe..:)




P/s- Photographer lain yang shoot, tapi aku diminta me-touchup semula.. hehe, sori sebab tak dapat shoot hang boss..
err.. dah lama x hupdate belog...hehe =)

mencari segala hasil leteran aku di sini