Dah masuk lepak kat sini pandai-pandai la follow yea...

Monday, January 23, 2012

Reset

Pergi Kinokuniya untuk habiskan balance voucher RM100, aku beli 2 magazine about graphic and illustration, dan 1 buku ilmiah kononnya, RESET..

buku ni mengemukakan analisis punca-punca yg mendasari krisis politik semasa dengan meneliti asas-asas sosio-politik kat Malaysia ni.. aku belum habis baca lagi, tak boleh nak bagi review sepenuhnya, tapi semua pendapat dan kajian dalam buku ni berdasarkan review-review yang lain macam nenembak semua parti dan tak memihak kepada mana-mana parti politik.. Harap-harap Suflan Shamsuddin ni tak menekankan mana-mana parti politik yang dia suka, sebab aku tak suka penulis yang memihak kepada mana-mana parti, seorang penganalisa dan penulis hal-hal macam ni pada aku seharusnya bekorban sedikit tanpa perlu memihak pada sesiapa... because for me, it is not about the party, but the people in that party we should analyze, aku yang cetek ilmu ni pun tahu tak perlu nak obses memihak pada sesiapa tanpa sebab,  buku ni keluaran kedua dalam versi bahasa Malaysia, sebelum ni dah keluar tahun 2008 dalam bahasa Inggeris.. aku bukan rajin sangat membaca, selalu yang aku rasa menarik baru aku akan beli walaupun harga mahal, contoh macam buku illustration, tapi kena membaca kalau tak jadi katak bawah tempurung dan jadilah manusia yang tak habis-habis nak buat demo jalanan, upsss... hehe..:)









P/s- There is something that I work to get since my study in degree level, but I can get it right now.. maybe because I am so childish right now, I want but I dont want it, urgghhh...hahaha..hopefully one day.. just not give up.. insyaAllah, my lord knows better..:)))

4 comments:

Wadi AR said...

sy tak dpt lg voucher tu. jumaat ni baru pegi amik. pegi kino tak ajak

Al Meister Ex a.k.a MASTERX a.k.a Amin Abjad said...

hehe..lain kali kita beli buku kt kino sama2 ye wadi...:))

tehr said...

Hal politik aku selalu baca kat internet je
Memang bagus kalau baca dari buku atau baca kupasan yg tak memihak

Al Meister Ex a.k.a MASTERX a.k.a Amin Abjad said...

tehr - hehe, kat internet tu mcm semua org bole sampaikan, tak tahu betul ke tak, but its true sometimes....:)))

mencari segala hasil leteran aku di sini