Dah masuk lepak kat sini pandai-pandai la follow yea...

Sunday, January 22, 2012

Evening inspiration 4

AT-AT in Chicago
here is the original work
awesome illustration



     Bersusah payah membina akhirnya rosak juga, berhempas pulas kau kalau betul-betul jadi macam illustrasi ni, susah-susah keluar duit bina town macam Chicago ni, last-last kena hancur dengan machine, hehe.. Life actually is easy but people always make it become hard, hard and harder, aku pun kena berhempas pulas mencari nafkah, nak bayar rumah sewa yang tinggal 3 orang nak cover semua benda, terima sajalah masing-masing mahu senang dengan tujuan dan agenda tersendiri, dah berjaya dengan agenda tu baguslah, hopefully dapat gembirakan semua orang, buat apa nak berkeras, walau apa pun janji hanya sekadar di mulut, rakan datang dan pergi,..kih3...gila sadis (konon), nasib baik aku dah prepare semua awal-awal sebab dah dapat agak cara rakan2 yang macam ni, *thanks to my experience before this.. cuma kesiankan another two housemate, bukannya depa tu anak orang kaya.. last-last kurang duit simpanan yang tak ke mana.. nasib baik diorang matured juga pandai cari alternatif sendiri nak sara hidup, mpp asyik memekak sorang-sorang sebab panas hati, hahaha...pulang ke kampung nanti nak travel dengan family and friends, juga perlukan duit tahu, tapi awesome kalau keluar duit sendiri untuk travel..:) janji travel tu dengan niat yang baik, bukan niat nak ''berjimba'' dengan rakan-rakan atau kekasih semata-mata... tak payahlah minta peruntukan pada parents, bukan semua benda mudah macam nak minum milo ais, umur dah boleh kata kalau kahwin insyaAllah dapat keturunan, takkan tak malu asyik bergantung dengan parents, kan? kalau perempuan lainlah, sebelum diijabkabulkan masih lagi di bawah tanggugjawab parents, so biaq p la depa nak mintak duit pun kan?, hehe, sebagai lelaki mesti tahu berdikari..lain la kalau aku anak jutawan, kahkahkah, "daddy, i nak ferarri nak bawak gelpren i jalan2, lepas tu nak beli macam2 bagi kat gelpren i, tiap2 kali dating mesti kena belanja dan bagi hadiah, hihihi.. lepas tu nak belanja membe2 i makan, lepas tu bla bla bla... bole kan daddy? hehe", kepala hotak kau macam tu!!

Enjoy your life, not enjoy the money..so chill everybody, dont misunderstanding semua benda, sebab otak kita masing-masing belum matured, walaupun umur dah 32 years old pun belum tentu matured kan (this is one of my friend gonna married bulan 3 ni, alhamdulillah dapat juga jodoh dia pada umur 32 *kalau x silap , dah tak boleh menggila la lepas ni Wais, hehe).. harap-harap you can hire me as a OP in your wedding.. of course la kan..hehe...mata bling2 nampak duit.. rezeki maybe... ^ ^

Orang tanya buat apa share inspirasi ni? illustration la bagai, biar la diorang search sendiri, google, yahoo kan ada...my answer is apa salahnya sekadar share inspirasi, tak salah kan? kadang-kadang bukan semua artist bole jumpa senang-senang walaupun guna search enjin, ambil masa juga kan? so, jimat masa dan sama-sama dapat something from this awesome artwork, banyak lagi nak kena belajar, tak mungkin nak kerja dengan pengalaman dan ilmu yang tak seberapa, awesome kan kalau dapat jadi copceptual artist...owwhhh berangan..hehe..
Ok sudah merepek, sambung baca buku RESET by Suflan Shamsuddin... babai..:)


P/s- kata-kata semangat dari orang yang tak cukup semangat *sama-samalah kita berusaha jadi insan yang lebih baik *, tak salahkan share something macam ni? kan beloggers sekalian alam kan? ni just pendapat aku, tak semesti betul dan diterima semua korang, so anonymous yang komen pelik-pelik dan tak puas hati macam hari tu terpaksa la kena delete ya, sori.. hehe...:-D

mencari segala hasil leteran aku di sini