Dah masuk lepak kat sini pandai-pandai la follow yea...

Friday, May 6, 2011

Yang paling tak boleh dilupakan... serius sedih...

     ni aku nak cerita satu kisah zaman aku sekolah, kisah yang paling aku akan ingat sampai akhir hayat aku mungkin....






Waktu kejadian ni berlaku aku masih tingkatan 4, sekolah aku sekolah teknik, so pelajar2 pon baik2 la kan..hehhehh. Waktu ni biasa la sebagai seorang murid yang terpelajar aku tak boleh dok diam, waktu sekolah dalam kelas bila cikgu yang bosan mengajar memang la aku jadi tepu, so, aku ambil langkah drastik lagi bijak aku ponteng kelas cikgu aku yang bosan teramat ni...

Nak dijadikan cerita, memang tengah cerita pun ni.. aku dengan 3 orang member aku pun ponteng la kelas/sekolah... kitorang 'lompat pagar' dan terus transform pakaian ke pakaian yang lebih  formal untuk sesi memonteng... baju t-shirt dan seluar terpaksa la sekolah... kitorang terus naik bas ke alor star... biasa la kalau nak ke town Alor Star je la yang boleh dipanggil town waktu aku belajar tu... hahahahh.. Waktu naik bas pun kitorang tipu pakcik bas tu kitorang cakap kelas habis awal, hari ni hari sukan, hahhaha.. pak cik tu memang tak cukup bijak, dia boleh pulak percaya... hahhaharaamm..

Dah sampai kat Alor Setar, kitorang ni pun lepak la main snuker, arked, karaoke, clubing (apa kehenye klubing siang2 ni) dan semua yang pelajar pintar selalu buat bila ponteng sekolah.. hahaha... ok cerita yang sebetul2nya baru nak start kat sini... aku tak tahan nak TERKUCIL, biasa la enjoy sangat, aku pon terus lari cari toilet, tiba2 aku terlanggar sorang awek ni, boley tahan gak rupa dia, dress lawa, seksi jangan cakap, tapi tak sempat aku nak usha lama2 sebab aku dah tak tahan nak terkucil, minah tu masuk TOILET POMPUAN, aku pun tak follow la dia, aku masuk toilet lelaki la, jangan nak buat lawak bodo lak aku nak masuk sekali...

ni gambo tempat kitorang lepak, city plaza.... gabo ak rembat kt google je


Dah puas aku KUCIL, aku pun keluar dengan bergaya ala2 hugh jackman, tapi aku tengok kat luar dah bising2 kecoh BETUL...  aku pun nak sebok kan diri pergi la menyebok kat situ.. aku tengok awek yang aku langgar tadi nanges2 sambil ada dua orang pengawal keselamatan a.k.a pak gad tengah menenangkan dia... semua orang sebok nak kerumun kat situ... TIBA2 awek tadi terpandang aku... lepas tu dia MENJERIT... sambil tangan dia tunjuk kat aku dia cakap macam ni... " dia la... dia yang curi beg tangan saya tadi...!!!" aku pun apa lagi menggelabah la bila semua orang tengok aku, pak gad pon datang tangkap aku...

Awek tu sambil nanges2 marah kat aku, tak habis2 tuduhan dia kat aku.. aku jadi kaku... masyaallah, macam mana boleh jadi macam ni, sumpah aku tak bersalah... so, aku cakap la kat pak gad ngan dia yang aku tak ambil pun beg pompuan tu, tapi pompuan tu maki2 aku.. dia cakap aku yang ambil lepas tu bawak masuk toilet... dia cakap aku siap raba2 bontot dia lagi... kurang hasam punya minah... memang aku maki je la dia depan orang ramai..

TIBA-TIBA dia tampar aku!!! kurang asam jawa, bukan sekali, dia tampar lagi sekali... aduss,, berdesing telinga aku, bibir aku siap berdarah lagi time ni... aku nak tampar dia balik memang tak dapat la, pak gad dua orang tu pegang aku kuat2... aku pun apa lagi, terus maki dia sambil cakap bukan aku yang curi... siap sumpah2 lagi... pompuan tu terus lari pergi arah toilet lelaki... dia cakap dia nak cari beg dia dalam toilet tu...

lepas dia masuk dalam toilet tu, tiba2 dia keluar... tapi bukan dengan beg dia, tapi dengan baldi... semua orang naik hairan... aku pun bertambah bingung... apa la minah mereng ni nak buat ngan baldi tu? dia datang dekat aku...dia terus SIMBAH AKU... kurang hajar, aku maki la dia gila baban punya... dia SIMBAH sekali lagi!!!!

.
.
.

TIBA2 aku rasa gelap... lepas tu terang semula, aku nampak minah tu suruh aku bangun, dia cakap dah pagi.. cepat bangun solat subuh... aku bukak mata betul2 tengok mak aku dah dok percik air kat muka aku... ahhahaha... laa... dah SUBUH ke... sori la mak, gua tido lewat semalam...:D








P/s- so, terima kasih kerana membaca cerita aku sampai habis... bwahahahahhahahah.. aku baru kena diperbodohkan oleh member aku dengan story bodoh ni, so aku perbodohkan korang balik dengan story bodoh ni, memang bodoh kan? hahahahahhaha... padan muka......:D

No comments:

mencari segala hasil leteran aku di sini