Dah masuk lepak kat sini pandai-pandai la follow yea...

Friday, May 20, 2011

AKAR & KUKUBESI MANIPULASI LIVE IN SHAH ALAM

malas sebenarnya aku ni nak ke tempat yang ramai orang macam ni, aku sememangnya malas ke event yang ramai2 cam ni, serabut je, kecuali RTW ngan konsert WINGS,,, hahahaa... tapi event ni ada 3 orang yg aku rasa menarik perhatian aku... lagipun da janji ngan orang nak p...

sapa 3 orang tu? hehehh...
si mamat kukubesi tu sendiri, Amri Ginang the famous gila baban fashion photographer dan Muid Latif kalo korang tak kenal jangan cakap korang layan art tambah2 graphic design...  3 orang ni boleh cakap bukan normal people la kat malaysia ni... Amri Ginang punya satu photo shooting dia buat untuk comercial company zaman dia dulu boleh beli 3 bijik myvi korang tau tak... tapi tu time dia buat work kat oversea la... hahahah.. gempak kan... Kukubesi? mamat yang berbakat dan rajin dan of coz la berjaya dengan manipulasi dia, bukan poyo2 bawak camera gantung kat leher jalan2 kat mall...hahahh.. Muid Latif lak graphic designer merangkap illustrator yang mencipta duit  nama dengan jayanya, search je kat google... terus berlambak naik nama dia macam search nama aku... segala maklumat mereka2 ni boleh la search kat google yea... orang feymes ni banyak kat google.. hahaha.. 


band2 lu tak minat ke? hahahah.. apalah sangat.. tu kat mana2 pon boley tengok.. kan...hehehh.. tapi kalo nak layan, julie goes overseas best weyh... pesawat...err... hahahah, zzzzzz... fyn jamal comel, auwwww.... hehe... so,, enjoyy...



~segala aturcara~

01:30 - opening / Al-Fatihah / AKAR Shah Alam

01:45 - Paradoksband

02:00 - Mosyuki Borhan

02:15 - Keladak

02:30 - Muhibbah

02:45 - Adzim Shahbudin (disember)

03:00 - Captain G

03:15 - Monalyssa

03:30 - Perasmian

04:00 - Julie Goes Overseas

04:15 - Break for Asar

04:45 - Gloria

05:00 - Projek Rabak

05:15 - Bob Cincinsuasa / Lontaran Kata

05:30 - Pesawat

05:45 - Monoloque

06:00 - Jayzuan

06:15 - Kerusi Sepi & HoneyBie / Lontaran Kata

06:30 - AKAR Shah Alam

06:45 - Pendekar Bambu

07:00 - Break for Maghrib

07:45 - Otam

08:00 - Perewa / Lontaran Kata

08:15 - Azfar Alias

08:30 - Azreel Azhar

08:45 - Fynn jamal

09:00 - Acid Hadi

09:15 - Wani Ardy

09:30 - AKAR Shah Alam / Penutup


AKAR AKAN TETAP AKAR, WALAU DIMANA TERCAMPAKNYA KITA, SERUMPUN KITA AKAN TETAP BERSATU DAN DENGAN BAHASA KITA AKAN SEKATA...CUMA ADA SEDIKIT KELONGGARAN NYA, APA KATA DI ARENA AKAR KALI INI, TIDAK PERLULAH KITA BERBAJU MELAYU, TAPI CUKUPLAH SEKADAR DENGAN BERKAIN BATIK ATAU PELIKAT SELEMPANG DI BADAN...TERNYATA AKAN LEBIH MEMBAWA KESELESAAN KEPADA SEMUA...



P/s- Jom la la pergi ramai2 bawak kain pelikat ngan kain batik sekali tau... hehehehhh

No comments:

mencari segala hasil leteran aku di sini