Dah masuk lepak kat sini pandai-pandai la follow yea...

Wednesday, February 23, 2011

Interview di gempakstarz


Esok bersamaan 24 February 2011, aku akan ke gempakstarz, yeay..... hehe... untuk temuramah dan survey di company Art Square Creation SDN BHD... yang aku suka sangat ni bukanlah dapat ke company tersebut, tapi bila dah ke sana mestilah dapat berjumpa dengan artist2 komik kat sana.. hehe.. yang paling aku nak jumpa sangat mestilah Zint dan puppeter, harap2 dapat signature depa nih.. memang bertuah sangat-sangat aku rasa bila dapat assignment macam ni.. memang dah tak sabar nak tunggu esok.. hee...


gambar dari google, hehe.. esok dapat shoot gambar betul2..hee
P/s- aku tak sabar da nih... gwwrrrrr.....:D






Thursday, February 17, 2011

Bila islam hanya mampu melihat






       Tak tahu la bila video ni mula tersebar, tapi memang rasa geram bila tengok video yang sungguh kurang pendidikan ni, kita umat islam ni hanya boleh melihat agama kita dipermainkan... apa tindakan pihak yang bertanggungjawab, orang biasa ni bila nak bagi pendapat dikatakan omong kosong, bila dicemuh dianggap hanya kata-kata, bila disebar dikatakan hanya mengeruhkan keadaan, jadi, apa tindakan kita? tengok apa dah jadi... sebenarnya semua ada peranan masing-masing, malas nak kecek banyak-banyak..yang pasti memang kejadian ni di negara kita yang dicintai ni... jom usha..




P/s- lepas ni tak tahu la apa jenis video kurang ajar yang budak-budak zaman sekarang nak buat... maklumla remaja cermin masa hadapan negara la katakan... dah boleh agak apa nak jadi nanti kan kat masa depan.... kan...^^

Wednesday, February 2, 2011

Nokia Bicycle charger kit dengan kuasa Ovi Maps








Ok, sebenarnya kit ni dah pun dikeluarkan dari 3 jun 2010 lagi oleh Nokia... kan senang kalau macam ni, geng2 yang tengah gila basikal ni boleh la try produk Nokia ni, mesti budak2 fixie dan mountain bike tergila-gilakan benda ni nanti, siap pakai dynamo untuk cas power lagi... macam best kan.. nak tau lebih lanjut meh usah kat artikel asal ni Nokia Bicycle Charger Kit

tengok dynamo dia, teringat basikal zaman kecik2 dulu...
kan senang macam ni... untuk motorsikal ada tak?

P/s- nak beli satu, tapi nak kena beli fixie bike dulu....:D

Tuesday, February 1, 2011

Life Pscycle-ology - kisah hidup telefon bimbit yang wajib ditonton

     Ingat tak dulu bila cikgu kat sekolah suruh tulis sejenis karangan ni, apa tah jenis karangan aku tak ingat, tapi sangat menarik, contohnya seperti 'aku sebatang pensel', 'aku sebuah kereta' dan macam-macam lagi, selalunya aku merepek je kat karangan aku, tetap dapt A, hehe...  tapi sekarang bukan karangan tu yang menjadi persoalan kat sini, aku just nak share video yang lebih kurang macam karangan waktu sekolah dulu... video klip animasi pendek ni memang mempunyai banyak maksud yang tersirat kononnya.. klip video ni telah memenangi 2010 melbourne design awards.. hebat kan? tamau cakap banyak lagi, jom layan klip yang menarik ni..




P/s- nasib baik 'aku seorang manusia' kalau aku 'sehelai seluar dalam' macam mana? tak ke sakit hati.. hari-hari bau hampeh.. hahaha...:D




mencari segala hasil leteran aku di sini