Dah masuk lepak kat sini pandai-pandai la follow yea...

Saturday, December 31, 2011

Don't give up


Still until today I dont ever give up..
be the winner or not is an optional that we shouldn't know.
though even deceived by you..
even though you never see the effort I am..
you only see the efforts of another person perfectly..
not me.






P/s- derek boleh lakukan, kenapa kita tak boleh? pffttt

Sunday, December 25, 2011

Bosan

Nak kata bosan
assignment bukan main berlambak
Nak kata bosan
banyak benda yang aku kena buat
Jadi, apa maksud bosan tu?
Bosan sebab aku bosanlah..
















P/s- Bosan kan hupdate belog aku ni.. kalau hari-hari asyik bosan tu namanya you is a Loser! so, go get a life la weyh.. bosan-bosan pun nak update gak belog yang bosan ni.. okbai bosan.

Friday, December 23, 2011

Daz Photographic

Daz Photographic!
dibuka untuk booking sekarang..
Kini aku tidak lagi hanya bergerak solo..
untuk job photography di sekitar selangor sekarang dijalankan dalam group baru iaitu DAZ..
Daz means three people- Dzul, Amin & Zizan..
3 photographer untuk 1 majlis dengan harga yang biasa..
untuk promosi 3 photographer akan turun bersama2..
awesome tahu..:)
silalah booking jika ada yang nak kahwin, tunang, resepsi, majlis-majlis,
ataupun apa saja sesi photography yang anda mahu..




harga bermula RM799, tak termasuk kos penginapan dan perjalanan kalau di luar kawasan..
nak tahu pakej silalah pm ye..:)
silalah tengok portfolio kami di Facebook
dan portfolio aminabjad di Flickr

\

P/s- Ask for the best price..:)

Friend


Friend.
really don't wanna hurt any part of you..
so I will be a loser for maybe such a long time..
what you want you will get..
what you need you will take..
what you love you almost get it..
i will be assist you and help you..
as long as you are happy..
friend.



P/s- but until that time I will grab what I must get, only god know what the best for me. sekali lagi tawakal n istiqamah juga yang terbaik...:))
now you just win one more time...

Thursday, December 22, 2011

Winner!

Maybe for now I am lost,
but next , next, and next year I will make sure that I will win!
WIN!
win that one that really I need.
and hope that one need me too..




P/s- Jangan risau, kalah menang adat permainan dunia ni.. yang pasti bukan tunggu tapi usaha sampai berjaya baru boleh menang..jangan risau, muslim macam kita harus fahami apa itu tawakal, faham konsep tawakal insyaallah apa2 pon boleh berjaya....:)

Wednesday, December 21, 2011

Night Inspiration 4

Florian Nicolle art of illustration
Illustrasi yang menarik dan misteri karya Florian Nicolle 
Diadun bersama efek old paper, painting dan element of balance, dan kerawang serta tekstur yang membolehkan setiap lukisan beliau menjadi misteri di setiap sudut.
Karya yang bagus sebenarnya tak kira dicetak walau sebesar atau sekecil mana,
dipandang seberapa lama, disimpan walaupun bertahun-tahun tetap tidak akan
jemu untuk dipandang jika karya itu mempunyai nilai seni.
This is what we call masterpiece!
dan Florian Nicolle adalah antara salah seorang artis media digital yang berjaya
menemui nilai seni tersebut.













P/s- rajin update belog bulan ni..haha.. nak lagi rajin rajin dan rajin...
err, baru-baru ni ramai juga yang rajin bersalah-sangka..
kawan dan berkawan haruslah buang sifat-sifat salah sangka dan iri hati..
kadang-kadang mempertikaikan sesuatu yang tak pasti,
always think positive walaupun muka aku tak nampak sifat-sifat positive langsung (biasa lah dunia, bila tak 'henshem' dipandang negative, hehehe, jgn salahkan dunia ok!)...
malam ni pula walaupun penat tetapi menerima sesuatu yang tak disangka-sangka dan pada pandangan orang lain bernilai dan bertuah..hehe
tapi tak tentu harus terima telan bulat-bulat walaupun nilai tersebut sangat cantik, menarik, lawa, dan debomb sebab sesuatu yang diyakini pasti harus ditunggu walau apa pun terjadi..:)
just say alhamdulillah to god.. kerana diri masih bernilai dan disayangi..:)

Monday, December 12, 2011

Konsep

Konsep restoran yang menarik hati..




nak makan semua ni sebab tengah sedih..






semua restoran tadi mesti awesome kalau ada dalam kapal ni..:)

Tak pernah lupa yang salah satu impian aku ialah nak membina restoran atas laut, haha.. maybe sebab asyik terbawa-bawa restoran atas laut baratie dalam one piece.. insyaallah pasti tercapai impian yang childish ni kalau disertakan dengan usaha..:)




P/s- Actually, pagi-pagi lagi dah rosak mood disebabkan banyak file assignment yang rosak.. 1 hari bertungkus-lumus jadi sia-sia..  lagi-lagi dapat tahu kenyataan yang menyakitkan pula, semuanya hari ni...tapi kena fikir positive walaupun terang-terang depan mata boleh buat jadi negative.. nasib baiklah ada tempat mengadu, bukan mengadu pada orang, tapi pada pencipta kita yang Maha Esa...so this is life as a designer, smileee...:)))

Saturday, December 10, 2011

Pulau ketam

Pagi tadi ada hal penting, tapi mengingatkan roomate perlukan teman terpaksa aku gagahkan diri ke Pulau Ketam..
mengahabiskan masa di Pulau Ketam sangat seronok walaupun mengejar masa sebab moment dan mood di sana sangat berlainan dengan di Shah Alam.




ini semua dalam bot, bukan dalam kapal selam, haha.. tunggu post selepas ni untuk gambar-gambar di pulau ketam..:)




P/s- update blog bila asyik cari bulan tak jumpa, jumpa bintang saja..:(
Sebenarnya sakit kepala tengah memikir macam mana manusia mahu buat duit tanpa perlu berhadapan dengan dosa, walaupun dosa dianggap sedikit yang patutnya perasan tapi buat-buat tak perasan. Tetap dosa dan ada balasan nanti.

Thursday, December 8, 2011

Fantastic commercial - ASICS 2011 Global Advertising Campaign

awesome!
patutlah asics pilihan nombor 1 para runner..
err..tapi aku tetap nak rebook zigtech..:)







P/s- Dihujani bebanan dan tekanan bukan bermaksud harus berduka..tetapi harus gembira baru hidup ni ohsemmmm..:)))

Trip to Singapore!


trip kelas yang 1st selama aku kat UiTM..
terus pergi oversea..hehe
Singapore pun oversea juga kan..
untuk melihat art of street photography di singapore jom ke momentkebal

















                               

haruslah bergambar beramai2..hehehh









P/s- pergi singapore dalam keadaan sakit dan demam... tekak macam nak pecah.. hilang mood nak enjoy..     -_-"                                                                           

Night Inspiration 3


amazing illustration by Lukas Brezak

















P/s- tadi terbaca tweet rakan...
"It's better to love someone who's far and craves to be with you than to love someone who's near yet doesn't even care to see you."
geli-geleman seram sejuk gua baca...hahahahhaa...quote yang sesuai untuk member aku..hehehehe
err..tiba-tiba..gua kesian pulok yg jauh tu... -..-"

mencari segala hasil leteran aku di sini