Dah masuk lepak kat sini pandai-pandai la follow yea...

Friday, November 12, 2010

SKYLINE - Don't look up

Poster film skyline
      Salam,, yeah, Skyline, sebuah movie hebat hasil tangan pengarah dan producer adik-beradik duo bukan trio, Brothers Strause yang memang tidak asing lagi dengan skil special effects mereka. Sebelum ini mereka telah menghasilkan special effects untuk filem popular Iron man, 300 dan Avatar melalui syarikat mereka Hydraulx.
Pada pendapat aku Skyline ni boleh la dikatakan 1 filem alien yg membuatkan aku nak tengok. Petang tadi aku menemani rakan aku ngan awek dia, Mr.M ngan Mrs.E tengok movie nih. 
Heheh, sebenarnya aku dapat tiket free, so aku sangatlah suka hati kembang bontot. Memandangkan aku tengok free, so, aku tak adalah nak komen2 sangat movie nih. Movie ni boleh tahan tapi aku masih tak faham kenapa otak hero dia hebat sangat,, aahhh,, aku citer ngan korang pon komfem korang tak tau, hahaha, tapi aku rasa movie ni haruslah ditonton free jika korang ni sangat menggemarkan cerita-cerita yang agak best efek-efek speSIAL nih...hahaha. 


Efek2 dalam filem ni memang speSial sampai aku pun rasa macam alien tu betul-betul nak serang aku, namun ada la jugak kesilapan-kesilapan yg boleh di detected oleh aku, aku pun tak tahu itu kesilapan ataupun director filem ni saja nak buat macam tu.. salah 1 contohnya ada 1 babak yg high motion, aku x paham kenapa diorang nak lajukan bahagian tuh, ni kutukan pendapat aku saja la, tapi aku rasa korang patut tengok filem ni walaupun macam hanjing aku macam tak suka ending filem ni.. tengok tau.. 
'Don't look up',, tagline movie ni yang dah bosan rakan-rakan aku dengar dari mulut aku..heheh
Nilah actor utama movie nih,
ok ni aku kasi sedikit fakta yg wajib korang tau tentang dia nih (dalam filem)

-otak dia nih power (kaler lain dari otak human yg lain??)
-nama sebenar dia Eric Balfour bukan Balthree atau Barseven
-dia x sehensem MasterX & Fahrin Ahmad
-dia bukan orang melayu
-dia x suka makan belacan 

lagi poster film nih
Ok smpai sini saja, aku malas nk layan dah movie skyline nih, aku nk naik Skyline (tipu) kesayangan aku ni lak,, heheh, bye2...

2 comments:

Fitrihadi said...

semalam dah gi tengok...cita dia mantap tapi ending dia tak berapa menarik ar..adehh

masterXperfect said...

yeah,, ending dia x best..

mencari segala hasil leteran aku di sini