Dah masuk lepak kat sini pandai-pandai la follow yea...

Tuesday, November 30, 2010

Nasi Lemak 6 kupang

     Huisshh,, apa nak jadi ni, tengah2 malam ni tiba2 teringat nasi lemak ni, kempunan nasi lemak kat depan jalan keluar rumah aku la ni.. Pergghh,, esok pagi mesti aku p beli nasi lemak. Baru suruh mak aku kejut awal esok, opss,, kantoi susah nak bangun pagi,, ceh, aku bangun la wey, lepas subuh aku tido balik cukup, ahaha..

Ok, berbalik kepada isu nasi lemak tadi, apa yang bestnya nasi lemak dekat area aku ni, hehe, mesti korang nak tau kan, ni yang nak habaq mai nih, memandangkan aku dah balik belah utara ni memang perlu la aku nak beli nasi lemak kat kampung aku ni, ye la, mana aku nak cari nasi lemak yang betul2 ori kat shah Alam tu, dah cuti2 semester ni dapat la aku melantak puas2.. heheh

Orait, ni ada beberapa fakta penting tentang nasi lemak belah utara nih-

1- Harga yang murah, dekat kampung aku ni yang paling best harga la, 
harga paling murah aku rasa kat malaysia ni,(kalau ada lagi murah sila betulkan yeah)
 60 sen je sebungkus, 6 kupang la orang utara panggil, tapi aku selalu mintak yang seringgit, lagi banyak lauk ayam pun boleh, ahahah, dekat Shah Alam jangan harap la..

2- Nasi lemak kat kampung ni memang sangat sedap,
aku rasa santan dia memang cukup best la,
lemak kampung la katakan, ahaks.

3- Fresh giler baban, ahahha, aku pun tak tau kat mana yang segar tu,
tapi ni ayat membe aku la, dia asyik cakap ayat ni,
waktu aku sekolah dulu la, dulu 30sen pon boleh dapat sebungkus. 

4-Sebab Nasi Lemak dia memang nasi lemak bukan
nasi tomato ataupun nasi beriani.
faham? x paham??
aku pun da x paham,,
ahahaha,

5- Nak lagi ke fakta??
korang layan aku merapu watpe tah??
motif aku nak beli nasi lemak je esok,
wahahahaha, 
padan muka korang penat baca..hahaha


Oklah, korang layan aku pun wat pe, dah, jom usha gambar yang dicilok dari encik google nih, nasi lemak yang sodap gitu..ahaha..

yang ni terbaik

yang ni siap dengan sayur yang sedap gitu

yang ni standard, tapi puas la kalo dapat nih, hehe






hehe, tapi yang ni?? coconut rice?? huahahah

2 comments:

Cik Liyana said...

terliur!

masterXperfect said...

haha,, lemak berkrim nih... er,,, bersantan kot...:)

mencari segala hasil leteran aku di sini